خدمات طراحی و ساخت ساختمان درمانی
ملاحظات فنی برای ساخت ساختمان درمانی چگونه است؟
مراکز درمانی برای پذیرش و طی شدن پروسه درمان بیماران احداث میشوند. مراجعین چنین فضاهایی آدمها با شرایط ویژه هستند. شرایط افراد بیمار و حتی همراهان آنها به شکلی نیست که تحمل حضور در فضایی آشفته، گیجکننده و یا غیرمتمرکز را داشته باشند. در طراحی و ساخت ساختمان درمانی باید همه المانهای معماری بنا حول محور آرامش بیماران و همراهان آنها تا طی شدن پروسه سازه درمانی تنظیم شود.
اصول ساخت ساختمان درمانی در تداوم سلامت بیماران و سرعت بخشیدن به پروسه درمانی آنها تأثیرگذار است. تا همین چند سال اخیر چندان نگاه تخصصی برای تأثیر فضای درمانی در شرایط حال بیماران وجود نداشت. عموماً ساخت درمانگاه با توجه به موقعیت بنا، مقدار متراژ و یا خلق ساختمانی با حداکثر بهرهبرداری از فضا بوده است. اما حالا از تأثیر عمیق معماری بناهای درمانی برای بهبود حال بیماران و حتی تسکین دردهای آنها آگاه هستیم. لذا مهم است که در ساخت کلینیک و یا هر فضای کوچک و بزرگ تمامی این نکات را در نظر داشته باشیم.
خدمات ساخت ساختمان درمانی
خدمات ساخت ساختمان درمانی شامل چگونگی معماری بنا تا مراحل ساخت آن میشود. در این پروسه سعی در طراحی پلانهای کاربردی و در عین حال مفید و تأثیرگذار داریم. پلان، اصلیترین نکته در ساخت درمانگاه است. چگونگی فضاسازیها، چگونگی جانمایی فضاهای درمانی در کنار یکدیگر و حتی چگونگی پیش بینی مسیر پذیرش بیمار تا بستری شدن آن و یا درمان سرپایی از جمله نکات کلیدی است که باید در طراحی پلان کلینیک مورد توجه باشد. در ادامه نیز به نکات کلیدی دیگر مانند نمای ساختمان، نمای داخلی ساختمان، نورپردازی و حتی نحوه چیدمان مبلمان پزشکی در این فضاها میپردازیم.
این خدمات از طراحی پلن تا مسیر ساختوساز را شامل میشود تا در نهایت به یک فضای کاملاً ایدهآل از محیطی پویا و تاثیرگذار برای فعالیتهای متنوع درمانی برخوردار باشیم. کلیات مراحل در چگونگی ساخت ساختمان درمانی را در ادامه مطرح خواهیم کرد.
نکته هایی در ضوابط ساخت ساختمان درمانی
برای طراحی درمانگاه و دیگر نهادهای درمانی با انبوه چالشها و الزامات مواجه هستیم که در بستری از ضوابط شهرسازی، نکات معماری، طراحی پلن فضاها و البته سری قوانین نظام پزشکی را شامل میشود. برای این منظور در مسیر ساخت درمانگاه به سلسله نکاتی مانند موارد زیر توجه میشود.
- طرح جامع سایت درمانی
- بررسی ساختمانها در همسایگی فضای درمانی
- نحوه دسترسی به فضای درمانی
- طراحی پلن مطابق با نیازهای درمانی
- ایجاد تعامل بصری و کاربردی میان عناصر معماری داخلی و خارجی
- طراحی خروجیهای اضطراری
- جانمایی مناسب اتاقهای درمانی با کاربریهای متفاوت
- طراحی دیوارها و نحوه انتخاب درب و پنجرهها
- چگونگی طراحی و جانمایی اتاقهای تأسیسات مکانیکی و الکتریکی
- بررسی و انتخاب نوع مبلمان مناسب فضای درمانی
- طراحی فضاها مناسب نصب تجهیزات پزشکی
در این الگوی جامع با سلسله مراتب اجرایی هر فضای درمانی مواجه هستیم که چه از منظر معماری و پلن تا چگونگی دسترسی و حتی چگونگی مواجه شدن با ساختمانها در همسایگی پروژه مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این میان دورنمای تمامی فعالیتهای طراحی و ساخت ساختمان درمانی برای هر چه سادهتر شدن پروسه پذیرش بیمار و طی شدن مسیر درمانی استاندارد است. البته ایجاد حس آرامش و عدم گیج شدن مراجعین در فضاهای متنوع واحد درمانی نیز حائز اهمیت است. تمامی این فعالیتها در قامت خدمات ساخت درمانگاه با کاربریهای گوناگون مورد ارزیابی قرار میگیرند. این خدمات تماماً توسط گروه مهندسین مشاوره و ساخت نیکان انجام میپذیرد.
خدمات طراحی ساختمان درمانی
کارشناسان گروه نیکان با بررسی امکانات پروژه و دورنمای قابلیتهای کاربردی پروژه، الگوی مناسب برای طراحی ساختمان درمانی را تدوین خواهند کرد. در طراحی این الگو از تمامی ضوابط معماری درمانگاه و فضاهای کلینیکی استفاده خواهد شد.
خدمات طراحی و ساخت درمانگاه
کارشناسان گروه نیکان با بررسی امکانات پروژه و دورنمای قابلیتهای کاربردی پروژه، الگوی مناسب برای طراحی درمانگاه را تدوین خواهند کرد. در طراحی این الگو از تمامی ضوابط معماری درمانگاه و فضاهای کلینیکی استفاده خواهد شد.
سخن پایانی
ما در گروه ساختمانی نیکان نگاه تخصصی برای ارائه خدمات طراحی و ساخت ساختمان درمانی داریم. در این خدمات از طراحی و ساخت کلینیکهای تخصصی تا مراحل ساخت درمانگاه و حتی بیمارستانهای بزرگ را پوشش دادهایم. برای چگونگی طراحی و حتی انجام مراحل ساخت ساختمان درمانی میتوانید از خدمات فنی و مهندسی گروه نیکان استفاده کنید. در صورت نیاز کارشناسان نیکان آماده هستند تا به شما برای چگونگی ساخت کلینیک و ساخت درمانگاه، خدمات مشاورهای لازم را ارائه نمایند.